Fastigheter

Hundlatriner för offentlig miljö bör sättas upp här och var

Det är viktigt att det finns hundlatriner i offentlig miljö överallt där hundar kan tänkas utföra sina behov. Det kan till exempel röra sig om ett område som är avsett för hundrastning, men det kan även vara en park eller en öppen gräsyta i ett bostadsområde. Genom att sätta upp papperskorgar för hundbajspåsar på dessa ytor kan man säkerställa att hundägare i större utsträckning plockar upp efter sina hundar. Detta har många fördelar för samhället i stort såväl som för miljön och enskilda invånare. Läs mer om detta nedan!

Hundlatriner för offentlig miljö är viktiga och kostar inte skjortan

Många hundägare inser faktiskt inte vilka faror det finns som är förknippade med hundbajs. Därmed är de inte heller medvetna om vilken stor skada hundbajset gör för miljön. Men genom att sätta upp hundlatriner för offentlig miljö på de ytor där hundägare gärna vistas kan man på ett effektivt sätt minimera nedskräpningen.

Du kanske föreställer dig att dessa särskilt soptunnor för hundbajspåsar är väldigt dyra och kostsamma investeringar? Men i själva verket behöver de faktiskt inte kosta så enormt mycket pengar. Till exempel kan du hitta produkter av detta slag för bara några tusenlappar. Med tanke på hur stor skillnad det gör för samhället om man får bukt med nedskräpning i form av hundbajs är detta en förhållandevis låg kostnad.

Varför är det så viktigt att hundägare plockar upp efter sina hundar?

Att plocka upp efter din hund är ditt ansvar som hundägare. Det finns flera olika skäl till att det är viktigt att man gör detta. Bland annat är det viktigt utifrån att:

  • Det handlar om solidaritet gentemot andra. Till att börjar med handlar det om en slags solidaritet mot samhället. Hundbajs är likt annan avföring och annat skräp otrevligt att titta på och det luktar dessutom illa. Det är också väldigt onödigt att det fastnar under skorna på förbipasserande.
  • Hundbajset är farligt för såväl människor som djur. En annan anledning att plocka upp är för att det är hälsofrämjande att göra detta. Hundbajs är nämligen farligt på samma sätt som till exempel oljespill då det bär på bakterier, virus och parasiter.