Fastigheter

Hundlatriner för offentlig miljö bör sättas upp här och var

Det är viktigt att det finns hundlatriner i offentlig miljö överallt där hundar kan tänkas utföra sina behov. Det kan till exempel röra sig om ett område som är avsett för hundrastning, men det kan även vara en park eller en öppen gräsyta i ett bostadsområde. Genom att sätta upp papperskorgar för hundbajspåsar på dessa ytor kan man säkerställa att hundägare i större utsträckning plockar upp efter sina hundar. Detta har många fördelar för samhället i stort såväl som för miljön och enskilda invånare. Läs mer om detta nedan!

Hundlatriner för offentlig miljö är viktiga och kostar inte skjortan

Många hundägare inser faktiskt inte vilka faror det finns som är förknippade med hundbajs. Därmed är de inte heller medvetna om vilken stor skada hundbajset gör för miljön. Men genom att sätta upp hundlatriner för offentlig miljö på de ytor där hundägare gärna vistas kan man på ett effektivt sätt minimera nedskräpningen.

Du kanske föreställer dig att dessa särskilt soptunnor för hundbajspåsar är väldigt dyra och kostsamma investeringar? Men i själva verket behöver de faktiskt inte kosta så enormt mycket pengar. Till exempel kan du hitta produkter av detta slag för bara några tusenlappar. Med tanke på hur stor skillnad det gör för samhället om man får bukt med nedskräpning i form av hundbajs är detta en förhållandevis låg kostnad.

Varför är det så viktigt att hundägare plockar upp efter sina hundar?

Att plocka upp efter din hund är ditt ansvar som hundägare. Det finns flera olika skäl till att det är viktigt att man gör detta. Bland annat är det viktigt utifrån att:

 • Det handlar om solidaritet gentemot andra. Till att börjar med handlar det om en slags solidaritet mot samhället. Hundbajs är likt annan avföring och annat skräp otrevligt att titta på och det luktar dessutom illa. Det är också väldigt onödigt att det fastnar under skorna på förbipasserande.
 • Hundbajset är farligt för såväl människor som djur. En annan anledning att plocka upp är för att det är hälsofrämjande att göra detta. Hundbajs är nämligen farligt på samma sätt som till exempel oljespill då det bär på bakterier, virus och parasiter.
Ekonomi

Det är inte särskilt svårt att ta reda på vilket som är dagens aktuella guldpris. Värt att notera är dock att man brukar ange spotpriset på denna råvara i amerikanska dollar. Därefter räknas sedan priset om till svenska kronor och därmed har valutakursen en stor inverkan på priset i vår valuta. Det betyder att priset blir lite högre med en svagare krona och istället desto lägre med en starkare sådan.

Har du föremål i guld som ligger och skräpar där hemma?

Du kanske har gamla guldsmycken eller guldtackor liggandes där hemma som du vill försöka avyttra? Att sälja dessa kan i sådana fall vara ett bra sätt att få tillgång till pengar direkt. För när du säljer guld får du pengar i näven – hur mycket beror dock på hur priset på guld står sig för dagen.

Det finns många olika handlare som låter dig köpa och sälja guldföremål. Alla håller dock inte fullt samma höga nivå vad gäller seriositet och pålitlighet. Därför är det bästa du kan göra att själv hålla koll på vilket guldpris som gäller så att du undviker att bli lurad. Sedan försöker du såklart sälja dina föremål via en pålitlig aktör som du har ett stort förtroende för. På så vis kan du få ut mesta möjliga valuta av det guld som du äger.

Ett högt guldpris ger ett gyllene läge att sälja guldföremål

När du funderar på att köpa eller sälja guld bör du tänka på att:

 • Priset på guld ökar när aktiekurserna sjunker
  Marknadens guldpris stiger vanligtvis i takt med att vi kommer in i oroliga tider där aktiekurserna sjunker. Därmed är guldet oftast som mest värdefullt när aktiemarknaden står som lägst.
 • Många har guld liggandes hemma
  Många svenskar har guld som de äger och förvarar i till exempel hemmet. Det kan till exempel röra sig om gamla smycken, guldmynt och andra föremål. Även guldtackor är vanligt förekommande i många svenska hushåll – dessa köps främst i investeringssyfte.
 • Sälj när priset står högt
  När priset på guld står som högst är det läge att börja fundera på att avyttra lite grann av denna värdefulla råvara. Genom att göra detta kan du nämligen frigöra lite extra pengar som du förmodligen har hål att fylla med. När priset sedan sjunker igen kan du med fördel börja handla på dig lite mer.
Fastigheter

Jämför mäklararvoden i Stockholm men prata även strategi

Att sälja en bostad är en process som involverar så mycket mer än att enbart jämföra mäklararvoden i Stockholm. Du behöver även ha en löpande kontakt med din fastighetsmäklare och diskutera saker såsom begärt utgångspris och vilka förväntningar du har på bostadsaffären. På så vis kan ni enklare komma överens om ett utgångspris och den strategi som ska ligga till grund för försäljningen av fastigheten.

Utgångspris och strategi är trots allt två saker som går hand i hand. Därför bör du som säljare vara beredd på att din mäklare kanske har ett annat tänk kring strategin än dig. Till exempel kan han eller hon vilja lägga ut din bostad till försäljning till ett lägre pris än det slutpris som du ser framför dig. Genom att göra detta kan nämligen en större och bredare målgrupp få upp ögonen för objektet. På så vis kan intresset bli större och därmed ökar också sannolikheten för ett budkrig som trissar upp priset.

Erik Olsson mäklarfirma verkar i flera svenska städer

Erik Olsson mäklarfirma är en mäklarbyrå som har varit verksam på bostadsmarknaden sedan 1997. Idag är detta den åttonde största mäklarkedjan i Sverige om man ser till hur många fastighetsmäklare de har anställda. Till dags dato uppgår dessa till 258 st och de fördelas över 50 kontor. Kontoren finns bland annat på orter såsom:

 • Bromma
 • Göteborg
 • Hägersten
 • Karlstad
 • Lund
 • Mölndal
 • Nacka
 • Nyköping
 • Partille
 • Varberg
 • Vellinge
 • Södertälje
 • Enskede
 • Kalmar
 • Sölvesborg
 • Värmdö.

Erik Olsson mäklarfirma kan med andra ord vara en av de aktörer som du stöter på i samband med att du tar in offerter och jämför mäklararvoden i Stockholm. Men de kan även dyka upp när du gör detsamma och kikar på mäklararvoden i Göteborg eller i andra svenska städer.

Att tänka på när du gör en jämförelse av mäklararvoden i Stockholm

Oavsett vilken mäklare du i slutändan bestämmer för att anlita bör du ha vissa saker i bakhuvudet under resans gång. När du gör en jämförelse av mäklararvoden i Stockholm bör du tänka på att:

 • de skiljer sig åt från de mäklararvoden i Göteborg som mäklare på västkusten debiterar sina klienter
 • arvodena i huvudstaden är vanligtvis lägre än i andra svenska städer
 • det finns många fiskar i sjön och du behöver därför sålla agnarna från vetet.
Näringsliv

Genom att kontrollera mobiloperatörernas täckningskartor går det att se var bra eller sämre täckning förväntas finnas. För de som söker ett abonnemang som kommer att användas på landsbygden är detta ett ”måste”.

Se mobiloperatörernas täckningskartor på dess hemsidor

På alla operatörers hemsidor finns interaktiva täckningskartor. På dessa går det att zooma in/ut mot specifika områden samt se om operatören anser det är god, ganska god eller dålig täckning. Det som primärt avgör detta är var masterna står i förhållande till varandra.

Alla täckningskartor samlade på en hemsida

Det finns även websidor där mobiloperatörernas täckningskartor är samlade. Fördelen är att besökaren enkelt kan jämföra olika alternativ. Även i detta fall är de interaktiva och det går därmed att zooma in ett specifikt område, söka på stad eller använda sin egen plats som utgångspunkt (använder mobilens GPS-koordinator).

Det går även att se aktuella driftsstörningar som kan påverka täckningen tillfälligt. Detta både via dessa samlingssidor samt operatörernas egna webbplatser.

Skillnad på 2G – 5 G

Inför att mobiloperatörernas täckningskartor används bör en kontroll ske om mobilen förväntas använda 2G, 3G, 4G eller 5G. Det är nämligen olika master som används och täckning som skapas. Det är få mobiler som idag använder 2G och ett par operatörer som enbart använder 3G och 4G.
Via täckningskartorna går det även att ange vad som önskas kontrolleras just utifrån denna punkt. Det vanligaste är att operatörerna använder 3G och 4G när det gäller uppkoppling för mobiler och surfplattor.

Men tänk på att…

Tänk på mobiloperatörernas täckningskartor presenterar ”teoretisk” täckning. Med andra ord är de skapade utifrån uträkningar var masterna står, dess styrka osv. Det finns alltid ”blinda fläckar” där det är svårt att ringa eller surfa. Det kan exempelvis vara:

 • Källare
  Beroende på källarens djup, och väggarnas tjocklek, kan det vara olika svårt att surfa/ringa i dem. Detsamma gäller exempelvis skyddsrum och liknande byggnader. I detta fall är skillnaden minimal mellan olika operatörer då en källare är ett inneslutande rum.
 • ”Gropar” i naturen
  De som har en sommarstuga i skogen bör inte förlita sig på mobiloperatörernas täckningskartor utan verkligen testa sig fram för att hitta bästa alternativet. Det sker enkelt genom att ett billigt kontantkort köps och används i sommarstugan. Bland annat kan ”blinda fläckar” uppstå i dalar och bakom bergsknallar.
Fastigheter

Hur viktigt är det egentligen att tvätta yttertaket? Det enkla svaret är att det är minst lika viktigt som andra typer av underhåll som görs på ett hus, så som att måla om fasaden. Med taktvätt försvinner inte bara utanpåliggande smuts utan även mossa, alger och annat som bitit sig fast i materialet. Att få bort sådant med jämna mellanrum kan bland annat öka livslängden på taket.

Taktvätt förlänger takets livslängd

En taktvätt kan verka obetydligt för ett tak som vanligen har ca 40–70 års livslängd, beroende på material, men det är faktiskt ett viktigt underhåll att genomföra med jämna mellanrum.

Tänk bara vad husets yttre skal får utstå för påfrestningar från väder och vind – dag som natt och under årets alla dagar. Varierande väder med vatten, fukt, värme och kyla tillsammans med nedfallna löv, grenar och annat kan bilda påväxt av olika slag, till exempel:

 • Mossa
 • Alger
 • Svamp
 • Mögel

Det är förstås viktigt att få bort detta för att taket inte ska skadas. Finns till exempel mycket mossa kommer den suga åt sig fukt och vatten och när kylan kommer fryser det – vilket kan leda till att betong- och tegelpannor spricker.

Kan höja husets värde

Ett välskött tak kan som sagt hålla längre och ett välskött tak är dessutom mer attraktivt på bostadsmarknaden. Ett takbyte är en kostsam historia och dom flesta som står inför ett husköp ser säkerligen att det dröjer många år innan ett sådant behöver genomföras.

Med ett rent och fräscht tak får huset dessutom ett lyft rent estetiskt, vilket kan vara tilltalande både för en själv och för andra.

Hur ofta ska det göras?

Hur ofta en taktvätt behöver genomföras är inte lika enkelt att svara på, då det finns flera saker som avgör det. Takmaterialet är en avgörande faktor, där porösa material så som betong och tegel lättare drabbas av påväxt, jämfört med till exempel plåt som har en glattare yta.

En annan sak som avgör är var huset är placerat och hur utsatt taket är. Den som bor i ett område med närhet till skogen kan behöva genomföra en taktvätt oftare. Detsamma gäller för den som bor nära havet. Yttre påfrestningar, material och ålder är det som främst avgör hur ofta en taktvätt behöver genomföras.

Näringsliv

Om du någonsin har deltagit i ett evenemang med catering i Stockholm vet du hur stor inverkan det kan ha på helhetsupplevelsen. Maten är en stor del av varje evenemang, och när du anlitar en cateringfirma faller allt på plats. Men vad händer om du vill vara värd för ett eget evenemang? Hur kan du integrera catering i ditt evenemang utan att ge det all din uppmärksamhet? Läs vidare för att få idéer och råd från experterna. Cateringtjänster i Stockholm är perfekta för alla evenemang där maten spelar en framträdande roll för upplevelsen.

Dessa tjänster tar bort stressen och det tråkiga i att förbereda, servera och städa upp efter en måltid. Istället kan du fokusera på andra saker – som att se till att alla har roligt! Tipsen nedan kommer att ge dig en bra inblick i hur du kan göra catering för ditt nästa evenemang enkelt och lätt…

Hitta rätt cateringfirma för dina behov

Det första du vill göra när du planerar ett evenemang med catering är att hitta rätt cateringföretag i Stockholm för dina behov. Även om det finns många olika typer av cateringföretag – och många olika typer av cateringtjänster – vill du se till att du hittar den som passar bäst för den typ av evenemang som du vill anordna. Om du ska anordna ett evenemang utomhus vill du hitta ett cateringföretag som specialiserar sig på catering för utomhusbruk.

Du vill också se till att cateringföretaget i Stockholm har rätt licenser, försäkringar och tillstånd för ditt område. Om du anordnar ett inomhusevenemang har du lite större flexibilitet när det gäller valet av cateringföretag. Du vill dock fortfarande försäkra dig om att cateringföretaget har erfarenhet och kunskap för att arbeta med inomhusevenemang. Du vill också se till att cateringföretaget erbjuder den typ av tjänster som du vill ha.

Bestäm dig för en meny

När du har hittat rätt cateringföretag för dina behov vill du sätta dig ner med en representant för cateringföretaget och bestämma en meny för ditt evenemang. Att besluta om en meny är ett tvåvägssamtal mellan dig och din cateringfirma. Du vill diskutera din budget, dina kostrestriktioner och preferenser, och cateringrepresentanten vill veta vem som kommer att äta vid evenemanget, vilka förväntningar som finns och allt annat som kan hjälpa representanten att förbereda en meny som uppfyller dina behov. Några av de faktorer som du bör ta hänsyn till när du väljer meny är vilken typ av evenemang du ska anordna, vilken typ av atmosfär du vill skapa vid evenemanget, gästernas dietrestriktioner, din budget och årstiden.

Välj en anläggning

Nästa sak du vill göra är att välja en anläggning för ditt evenemang. Om du anordnar ett inomhusevenemang har du några olika alternativ för anläggningar, bland annat bankettsalar, kongresshallar, balsalar på hotell och mötesrum. Om du anordnar ett evenemang utomhus har du flera olika alternativ, t.ex. paviljonger och fält utomhus, parker, trädgårdar osv. Oavsett vilken typ av anläggning du väljer vill du se till att den har allt du behöver, inklusive el, bord, stolar och kök. Du kanske också vill anlita en anläggningsansvarig som hjälper dig med uppställning, städning och annan logistik.

Annonsera och marknadsföra ditt evenemang

Nästa sak du vill göra är att annonsera och marknadsföra ditt evenemang. Du kan göra detta på många olika sätt. Du kan placera annonser i lokala tidningar och tidskrifter. Du kan också skapa affischer och broschyrer som du kan placera ut på stan. Om du har medel kan du också skapa en webbplats för evenemanget där folk kan köpa biljetter, hitta mer information och få en virtuell rundtur i anläggningen. Du kan också be lokala radio- och tv-stationer att köra ett kort inslag om ditt evenemang. Detta kan vara ett utmärkt sätt att nå en stor publik på en gång. Du kan också be dina vänner och familjemedlemmar att hjälpa dig att sprida information om evenemanget. Det kan vara så enkelt som att be dem dela en affisch eller annons med sina vänner.

Slutsats

Som du kan se finns det många olika aspekter att ta hänsyn till när man planerar ett evenemang med catering. Du vill hitta rätt cateringföretag i Stockholm, bestämma dig för en meny, välja en anläggning, annonsera för ditt evenemang och mycket mer. Med alla dessa faktorer i åtanke är det enkelt och lätt att anordna ett evenemang med catering.

Fastigheter

Det finns många fördelar med att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus istället för exempelvis en byggsats. Nedan går vi in lite närmare på de olika fördelarna med att göra detta. Redan nu kan vi dock avslöja att det vanligtvis lönar sig att göra detta. Precis som epitetet nyckelfärdigt antyder står byggnaden då redo att användas så fort den har smällts upp på din tomt.

Fördelarna med att köpa nyckelfärdiga attefallshus

Till de främsta fördelarna med att köpa nyckelfärdiga hus hör att dessa:

 • Sparar dig mycket tid och energi. Så fort som du har beställt ditt lilla hus hos din leverantör kan du luta dig tillbaka. Grovgörat ligger nu i händerna på andra och du behöver inte själv hantera grovjobbet.
 • Du slipper allt krångel kring bygget. En annan fördel med att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus är att du slipper allt krångel kring bygget. Visst, du får betala ett högre pris än för till exempel en byggsats eller för något slags mellanting. Men å andra sidan slipper du också allt det arbete som behöver utföras kring själva bygget. Din leverantör ansvarar för att allt helt enkelt funkar som det ska och att huset inom kort står nyckelfärdigt på din tomt.

Vissa kostnader kan tillkomma trots att du köpt ett nyckelfärdigt hus

Med detta sagt är det viktigt att känna till att det finns vissa kostnader som ändå kan tillkomma. För även om du väljer att köpa ett nyckelfärdigt hus kommer huset att behövas ställas på plats. Detta görs vanligtvis genom att en kran användas för att lyfta upp huset och ställa det där det ska stå. Kostnaden för detta brukar generellt sett landa på omkring 10 000 till 30 000 kr. Priset kan dock variera lite grann beroende på vilken leverantör du väljer att köpa ditt lilla hus av.

Dessutom kan du behöva hjälp med att skapa en plintgrund att sätta huset på. Denna brukar kosta mellan 1 200 och 1 800 kr per kvm. Sedan tillkommer även kostnader för att dra el och vatten om detta ska göras. Så om du har tänkt använda ditt attefallshus som ett bostadshus får du räkna med ytterligare omkring 1 500 kr per kvm för detta.

Näringsliv

Fler personer arbetar idag på distans än någonsin tidigare. Dessutom är gigekonomin på stark frammarsch i Sverige. Detta har lett till att efterfrågan är stor på delade kontor i Stockholm. En delad kontorsyta har förvisso en hel drös med fördelar jämfört med andra lösningar. Samtidigt kan denna lösning också bjuda på vissa utmaningar. För att ge en nyanserad bild av lösningen belyser vi nedan några av de nackdelar som du bör känna till!

Nackdelarna med att dela ett kontor i Stockholm med andra

Till nackdelarna hör att ett delat kontor i Stockholm kan:

 • Vara högljutt och inte erbjuda avskildhet. En nackdel med vissa kontorshotell och liknande i Stockholm är att arbetsmiljön är ganska högljudd. Dessutom kanske du inte erbjuds den avskildhet som du önskar. Å andra sidan får du istället ta del av en helt annan nivå av gemenskap och samhörighet än vad en egen kontorslokal erbjuder. Kontrollera gärna så kontorsytan har en någorlunda dämpad akustik. Ljudet av att höra någon annan dricka sitt kaffe kan nämligen driva dig till vansinne med tiden. Dessutom kan du vilja ha tillgång till ett konferensrum eller liknande om du har viktiga telefonsamtal eller möten under arbetsdagen.
 • Hysa konkurrenter under samma tak. Du kanske har kommit fram till att delat kontor i Stockholm är den ultimata arbetsmiljön för det arbete som du utför. Men det kan också betyda att en eller flera konkurrent(er) potentiellt sett kan ha insett detsamma och hyr en plats i samma lokal. Du kan dock vända detta till något positivt genom att se möjligheter istället för utmaningar. Kanske kan ni allesammans gynnas av att samarbeta istället för att konkurrera med varandra?
 • Skapa konflikter mellan olika personligheter. Det som kännetecknar en delad kontorsyta är att flera olika företag verkar på en ganska begränsad yta. Det betyder också att flera personligheter ska visats under ett och samma tak och verka på en gemensam yta. Därmed är det tyvärr oundvikligt att det ibland uppstår konflikter mellan olika personer. Detta kan bero på att personkemin inte är en bra kombination eller bero på andra anledningar. Det viktiga är att ni tillsammans kan lösa sådana konflikter för att undvika att de förvärras och ger allvarliga konsekvenser.
Näringsliv

E-butiken Teknikhallen nås via www.teknikhallen.se. Här presenteras fakta om webbplatsen, dess utbud och företaget bakom E-butiken.

Grundades 2013

Företaget grundades av två bröder som ville starta upp en E-handelsverksamhet. Valet föll på tillbehör till surfplattor och mobiler och första inköpet lades i en tom skrubb i hemmet. Som många andra företag började de alltså i en mycket liten skala.

Efter att ha byggt upp tydligare försäljningskanaler växte verksamheten och fram till 2021 hade de bytt lagerlokal tre gånger. Detta utifrån att behovet av större lokaler växte allt eftersom utbudet och efterfrågan på deras produkter ökade. I slutet av 2021 hade de lite drygt 15 000 produkter i lager.

Utbud via E-butiken

E-butiken (www.teknikhallen.se) består primärt av tillbehör till mobiler och surfplattor. Detta så som skydd, hörlurar, skal och skärmskydd. Den största kategorin är just skydd/skal. Men företaget har även ökat utbudet med åren. Via hemsidan går det även att hitta produkter inom ”Hem & Fritid” samt ”Hälsa”. När ett nytt mobilskal har beställts kan även exempelvis en massagepistol eller reflexväst läggas i varukorgen.

Även inom ”Hem & Fritid” finns produkter som går ”hand i hand” med mobiltillbehör. Bland annat säljer butiken silikonskal till fjärrkontroller till Apple TV. Produkter som därmed hittas inom ”Apple-familjen”. Produkterna hittas enklast via sökfunktionen eller filtreringsfunktionen på hemsidan. De som inte hittar den produkt som eftersöks kan kontakta företaget via ett formulär på hemsidan. Klicka på Kundservice i footern och sedan på ”Skicka en förfrågan”

Instagram – Facebook – Nyhetsbrev & www.teknikhallen.se

De som är intresserad av att följa Teknikhallen kan göra detta via flera olika vägar:

 • Instagram
  Är du den som hellre ser på bilder än läser produkttexter? Företagets flöde på Instagram har mängder av inspirerande bilder på produkter och presenttips.
 • Facebook
  Som de allra flesta företag är Teknikhallen även aktiv på Facebook. De som följer företaget kan vara med i tävlingar, se nyheter och få svar på enklare frågor.
 • Nyhetsbrev
  Längst ner på www.teknikhallen.se finns möjlighet att skriva upp sig för företagets nyhetsbrev. I dessa presenterar de nya produkter, erbjudanden och nyheter. Självklart går det enkelt att säga upp sig från dessa utskick om så önskas.
 • www.teknikhallen.se
  Hemsidan är ”navet” för företagets verksamhet. Det är här som alla produkter finns till salu och all information om företaget kan läsas.
Fastigheter

En vanlig och oönskad känsla som ofta infinner sig då man gått hemifrån är osäkerhet kring om man låst ytterdörren eller inte. Ibland kan det förstöra en hel arbetsdag eftersom man sitter och grubblar nervöst över detta under lång tid. För att slippa denna typ av tankar kan man välja att installera ett digitalt lås som man kan kontrollera från vilken plats som helst. På detta sätt kan man känna sig lugn i alla lägen eftersom hemmet är säkert. Dessutom finns utöver säkerheten en mängd andra fördelar med denna typ av smarta lås.

Fjärrstyrt system

De digitala låsen fungerar som ett fjärrstyrt system som kan kontrolleras från vilken plats som helst. Man behöver alltså inte befinna sig i hemmets omedelbara närhet. Detta system möjliggör en mängd olika funktioner som skapar en mycket bekväm vardag. Dessutom kan man integrera sitt digitala lås med andra typer av automatiska och smarta system i hemmet. Några exempel på saker som kan kontrolleras och styras på distans är:

 • Se vid vilka tider familjen kommer hem. Genom sin app kan man ställa i att få notifikationer när familjemedlemmar kommer hem. På så vis kan man hålla koll på familjen och framförallt när barnen kommer hem. Dessutom kan samma system varna för när ovälkomna gäster är i hemmet.
 • Släpp in hantverkare. Man kan ställa in att hemmet ska öppnas enligt schema och släppa in städare, hantverkare eller reparatörer.
 • Lås upp dörren på distans. Om någon kommer på besök kan man låsa upp det digitala låset från vilken plats som helst.

Aktivera röststyrning

Det digitala låset kan med hjälp av andra smarta appar matchas mot ens egen röst. På så vis kan man öppna dörren med hjälp av röststyrning, och man behöver inte ens resa sig för att släppa in besökare.

Det digitala låset öppnar dörren automatiskt

När man kommer hem med mycket packning kan det vara besvärligt att få upp dörren. Det digitala låset känner dock av att man befinner sig i närheten och öppnar dörren automatiskt. Det är ett mycket bekvämt system som är uppskattat då man kommer hem och är trött och fullastad med varor.