företagsutbildning

Excelutbildning som beslutsstöd

Excel ger dig möjligheten till villkorsstyrd formatering, vilket är användbart då det låter dig skapa ett färgschema eller en inforuta. Genom att installera PowerPivot, vilket är ett kostnadsfritt tillägg till Excel som Microsoft har utvecklat, kan du ytterligare utöka Excels uppsättning av funktioner. Du kan då skapa en instrumentpanel med en beräknad kolumn som använder funktionella ekvationer, eller skapa en pivottabell som till exempel visar försäljningen så här långt under det nuvarande verksamhetsåret.

Som användare av programmet kan du dessutom skapa ett pivotdiagram på instrumentbrädan i Excel, där du kan visualisera data i ett tabulerat format. Begränsningarna för den information som kan visas i instrumentbrädan sätts i princip av fantasin. Det finns nämligen inget standardutseende på dessa instrumentpaneler, utan var och en kommer att vara annorlunda och anpassas till den information som visas på den. Med hjälp av filtren som är placerade överst på instrumentpanelen kan du anpassa vilka uppgifter du vill visa. En bra instrumentpanel låter dig klicka på en rad eller linje, och på så vis få se mer information om den siffra du har klickat på eller varför inte en mer detaljerad rapport?

Vässa dina kunskaper vid Excelutbildning

Låter ovanstående stycken om instrumentpaneler och PowerPivot som rena rama grekiskan? Om så är fallet, kan du med fördel gå en excel utbildning för att lära dig mer om detta fantastiska programs alla funktioner! Genom att anlita en riktigt bra utbildare i Excel, har du goda möjligheter att styra över utbildningens innehåll. Det innebär att du och dina medarbetare inte behöver gå en standardiserad excelutbildning för att lära er allt från A till Ö, om det inte är just det ni önskar göra. Om ni främst är intresserade av att lära er mer om hur man på bästa sätt kan använda Excel som ett beslutsstöd, bör ni kanske fundera på om det inte är en skräddarsydd excel utbildning som ni egentligen skulle ha mest nytta av.

Excel är ett stort och mångfacetterat program som har en uppsjö av olika användningsområden. Det är därför i det närmaste omöjligt, och dessutom ganska onödigt, att lära sig precis varenda funktion som programmet har att erbjuda om man ändå inte kommer att använda dessa sedan i sitt arbete. En skräddarsydd excelutbildning kan anpassas efter just de krav och önskemål på utbildningen som du och ditt företag har. Det kan också innebära att utbildningen blir något kortare, även om få saker i slutändan är lika tids- och kostnadseffektiva som att utbilda sina medarbetare i Excel.