kontor

Enkla utskrifter

För nästan 80 år sen satt amerikanerna Bill Hewlett och Dave Packard i ett garage i Kalifornien och funderade på om det kanske skulle kunna vara en bra idé att starta ett företag som kunde tillverka och sälja tongeneratorer. De kom fram till att det nog skulle kunna fungera och grundade ett idag hyfsat välkänt företag som heter Hewlett Packard. Att hitta toner till HP skrivare eller färg till bläckversionerna går snabbt. Välkända märkens toner och bläck finns i  större elektroniksortiment runt omkring i världen.

I massor av årtionden producerade det så småningom börsnoterade företaget det mesta inom datorbranschen: PCs, servrar, digitalkameror, miniräknare och skrivare. Särskilt skrivarna har de blivit uppmärksammade för, och deras printers används numera av både stora multinationella företag och fattiga studenter över hela världen.

2015 valde ledningen att splittra företaget i två delar: HP Inc, som fortsätter göra skrivare och datorer, och Hewlett Packard Enterprises, som kör vidare med servrar och nätverk som sina främsta sysselsättningar.

Printa hemma

Att ha en egen skrivare hemma har inte alltid varit en självklarhet. När de små skrivarna som kunde kopplas till en persondator kom, så var det främst bibliotek, copyshops och andra offentliga ställen som hade dem. Dit fick man vackert ta sitt material, kanske på en old school diskett, för att få det utskrivet. Men nu! Nu har nästan varje hushåll en egen skrivare, till exempel från HP, och kan dra nytta av dess fördelar. Det är smidigare, billigare och mer praktiskt att slippa sticka till biblioteket eller jobbet för att skriva ut.

Det finns en mängd grejer som det är smidigt att kunna skriva ut hemma, till exempel:

  • Inbjudningskort
  • Blanketter som behövs fyllas i
  • Flygbiljetter och boardinpass
  • Lappar till olika sammanhang
  • Listor

Ha kul med din HP-skrivare

Har man dessutom en fiffig HP-skrivare hemma så kan man ju passa på att ha lite roligt med den. Det kostar nästan ingenting att fylla på bläckpatronerna och papper är ju lika billigt det.

Det går till exempel att skapa fantastiska kort med HPs Envy-skrivare. Den skriver ut både bilder och text av högsta kvalitet. Man behöver inte ens vänta på att någon ska fylla år, att julen ska komma eller att det är Mors dag. Alla blir glada för ett fint, personligt kort utskrivet på ett fint papper. Svårare än så behöver det inte vara att göra någon glad.