Pengar

Anlita en pantbank online – så går det till

Anlita en pantbank online – så går det till

Pantbanker har funnits länge i fysisk form och även på nätet dom senaste åren. Att välja en pantbank online är inte svårare än att välja en fysisk, tvärtom finns faktiskt flera fördelar med att göra det. Det är enkelt, smidigt och vem som helst är välkommen att belåna sina föremål om det skulle behövas av någon anledning. Här kan du läsa mer om hur det går till när man anlitar en pantbank online.

Hitta pantbank online och beställ pantpåse

Första steget blir såklart att hitta en pantbank online som känns bra. Läs på lite på hemsidan och bilda dig en uppfattning om företaget och gå sedan vidare till nästa steg. För att kunna skicka in sina föremål till en pantbank brukar man beställa en speciell ”pantpåse”. Denna skickas snabbt hem till dig, du lägger i föremålen du vill panta, och skickar sedan tillbaka påsen.

Försäkrad leverans

Eftersom dom föremål man skickar in ofta har ett högt värde så är leveransen oftast försäkrad. Detta är åtminstone en punkt värd att kolla upp eftersom det är en stor fördel om pantbanken erbjuder just försäkrade leveranser.

Erbjudande och utbetalning

När leveransen når den valda pantbanken kommer föremålen du skickat in först och främst att värderas. Du kommer sedan att få ett låneerbjudande som visar hur mycket pantbanken är beredda at låna ut till dig med föremålet som säkerhet. Vanligen får man inte låna för hela värdet, utan till exempel 80%. Väljer du att tacka ja till erbjudandet så betalas pengarna ut till ditt angivna konto så snabbt som möjligt.

Fördelar med att anlita en pantbank online

Som synes är det inte särskilt svårt att anlita en pantbank online. Det kanske förvisso tar någon dag extra med tanke på att föremålen behöver skickas – men har man å andra sidan ingen pantbank i närheten där man bor blir detta snarare enklare. Några av andra stora fördelar med att anlita en pantbank online är att:

  • Det är enkelt
  • Du får snabba utbetalningar
  • Det passar för vem som helst

Behöver du ett snabbt lån, har guld, silver eller något annat du kan tänka dig att lämna ifrån dig som säkerhet så är ett lån hos en pantbank ett bra alternativ. Att välja en som finns online gör dessutom att man kan följa hela sitt ärende genom att logga in på sidan.