Försäkring

Få hjälp att välja den bästa hundförsäkringen för dig

Alla hundägare vill såklart bara det allra bästa för sina hundar. Detta inkluderar allt som har att göra med hundens hälsa och välbefinnande. Genom att teckna den allra bästa hundförsäkringen som överhuvudtaget finns kan du skydda hunden och dig själv mot oväntat höga veterinärkostnader. Men det finns många olika försäkringar att välja mellan och därför kan det vara svårt att hitta den som passar dig bäst. Läs vidare så hjälper vi dig på traven!

4 egenskaper hos den bästa hundförsäkringen att hålla utkik efter

När du försöker hitta den bästa hundförsäkringen utifrån din budget bör du ta hänsyn till:

  • Vad försäkringen täcker. När du ska teckna en hundförsäkring är det viktigt att du tänker på vad försäkringen täcker. I de flesta fall täcker försäkringen endast olycksfall och/eller skador. Till exempel kan du då få ersättning för veterinärkostnader som har att göra med skador, såsom hundbett eller brutna ben. Alternativt kan försäkringen även täcka en rad olika sjukdomar, såsom hjärtsjukdom m.m. Läs därför på och säkerställ att du förstår vad försäkringen faktiskt täcker.
  • Vad som är undantaget. Det är även viktigt att du är införstådd med vad som är undantaget i försäkringen samt vilka de eventuella begränsningarna är. De allra flesta djurförsäkringar har nämligen vissa undantag och restriktioner. Till exempel kan vissa försäkringar ha undantag för befintliga sjukdomstillstånd eller för vissa hundraser. Andra kan istället ha en lång väntetid innan försäkringen börjar gälla. Därför är det viktigt att du läser det finstilta noggrant.
  • Pris och självrisk. En annan viktig faktor att ta hänsyn till när du letar efter den bästa hundförsäkringen är försäkringens pris och självrisk. Priset på försäkringar varierar ofta ganska kraftigt beroende på vilken typ av försäkring det gäller. Även hundens ålder och ras är två faktorer som påverkar priset en hel del. Dessutom kan det ofta finnas en rörlig och/eller en fast självrisk som gäller för varje enskilt olycks- eller sjukdomsfall.
  • Kundtjänst och rykte. Ytterligare en viktig faktor att ta hänsyn till är försäkringsbolagets kundtjänst och rykte. Läs därför omdömen om de olika försäkringsbolagen innan du fattar ett beslut. Du vill förstås välja ett försäkringsbolag som har ett gott rykte och som generellt sett svarar snabbt och glatt på dina frågor och spörsmål.